Péca na rybách, povídání rybáře začátečníka

O blogu

15.2.2016 Trvalý odkaz

Chytils něco? Jo, rýmu!

Čauec.

Asi bysis rád přečet, kam ses to vlastně dostal. Tak tady je pár slov o tomhle blogu:

Jmenuju se Péca a jsem rybář začátečník. Rybařím druhým rokem, nejsem žádný závodník a k vodě si chodím odpočnout. V rybařině jsem více méně samouk. Jsem z východních Čech. Kolem sebe nemám žádné kamarády rybáře a tak často brousím po netu a hledám inspiraci. Inspiraci kam jít, na co chytat, no znáš to.

Našel jsem hromadu rybářských webů, některé dokonce i s diskuzemi, které normálně pokládám za největší studnici moudrosti, protože právě tam zpravidla člověk najde zkušenosti opravdové, zažité a ozkoušené, a ne encyklopedické, sponzorské nebo od mistrů světa svých oborů jejichž úrovni znalostí ani vybavení nejsem a asi nikdy nebudu schopen docílit. A popravdě snad ani nechci.

Co ale bohužel nacházím je jen snůška namistrovaných a moralizujících keců, pohrdání a nadávky do masařů. Jako by každej kdo se ptá na „blbou“ otázku (třeba začátečnickou jako já) byl nějakej plundrovač vod a rybářský světaneřád. „Nečum tu na netu a táhni k vodě“, přečetl jsem si jednou. Chtěl jsem svůj blog původně nazvat 1000 věcí, co mě serou na rybářských stránkách. Řek jsem si, že to ale pojmu pozitivnějc a tyhle informační jedy jsou pod mou úroveň 😉

Chci ti povídat o tom, co jsem zažil u vody. Kde jsem byl, na co jsem chytal a koho jsem potkal a co jsem chytil (zatím jen rýmu :). Třeba zrovna ty taky hledáš po rybářských webech a třeba nenacházíš jako já. Třeba ti nějaká z mejch zkušeností pomůže. Nebo se třeba sejdem u vody někde v okolí Hradce Králové. Pokud tě to ještě neodradilo, čti dál a dík že tu jseš!

Komentář ke článku (0)